Магазин за камери, системи за видеонаблюдение
Видеонаблюдение - онлайн магазин за камери, ДВР и системи за видеонаблюдение! Моля, влезте в своят профил или създайте нов
  • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

    НАД 450ЛВ/БЕЗ ДДС

  • Гаранция и сигурност

    НА ПОРЪЧКИТЕ

  • Попитай ни

  • Плати в

    брой или на изплащане

Вашата количка е празна!

Видеонаблюдение на кошери – как да изберем камери?

Видеонаблюдение на кошери – как да изберем камери?
Расте броят на вандалските нападения над кошери и пчелини, което логично води и до разтящият интерес и търсене на решения от страна на пчеларите за подсигуряване защита на кошери и пчелини и собствеността им. По тази причина, ние от ЕМ БИ ВИЖЪН, решихме да се спрем малко по-подробно на проблема, както и да дадем няколко опции, по които може да се осигури охрана и видеонаблюдение на пчелин.
 
Преди това е редно да кажем, че с идея максимална сигурност системата за видеонаблюдение на кошери е препоръчително да е част от цялостното решение, а не основно. С други думи е редно да се помисли не само за оповестяване при аларма засечена от камерите за видеонаблюдение, но и за система, която оповестява  при опит за местене, отваряне или други действия пряко насочени към кошери.
Първата стъпка е да бъдат подбрани камерите за видеонаблюдение. 
 
По какви критерии трябва да стане това?

И друг път сме писали по темата, но ще минем през основните неща отново:

1.    Нужно е да се определи и помисли за местата и начина на монтаж на камерите, а след това и за нужното разстояние на видимост, което те трябва да „покрият“ в нощен режим. Ако сме на ясно с това, то лесно ще можем да изберем камери. Камерите за видеонаблюдение се делят на два основни вида, според параметрите на обектива – видеокамери със фиксирана леща и варифокални видеокамери. Камерите за видеонаблюдение със фиксирана леща имат константно, непроменимо фокусно разстояние, докато при варифокалните видеокамери фокусното разстояние може да се променя.

2.    Инфраред подсветка или разстояние на снимане в нощен режим. В случай, че разстоянието, което трябва да покрие камерата е 5-10м, то спокойно можете да ползвате камера с фиксиран обектив и IR до 20м. Ако обаче разстоянието е над 15м е силно препоръчително да подберете модели с вариофокален обектив и IRдо 40м или повече метра

3.    Резолюция на камерата – „колкото повече, толкова повече“. Ако сте се спрели на вариант със система с аналогови камери, то бихме препоръчали ползването на техника с резолюция 700-800TVLи поддържаща стандарт 960H. Камерите с резолюция 960H предлагат с 34% по-високо качество на заснемане, а ДВР рекордерите с 34% по-високо качество на заснетото спрямо досегашните модели камери. Това гарантира по-добро качество и на направеният от подобна система запис, което пък осигурява по-добра детайлност на картината.В нашите магазини можете да намерите готови комплекти за видеонаблюдение, системи с по 2, 4 и повече камери, както и промоционални комплекти за видеонаблюдение, които са асемблирани по начин лесен за монтаж и от непрофесионалист.

4.    DVR рекордеи и хард диск – ако сте закупили камери, които поддържат стандарта 960H, то е препоръчително и ДВР-а, който купувате да работи в същият стандарт. Така ще сте сигурни, че не само при визуализация ползвате максимума от възможностите на камерите си, но сте си гарантирали доброто качество и на архива със запис. Относно хард диск-а няма универсална формула. Предлагат се хард дискове с капацитети 500, 1000, 2000 и 4000GB. Определящо при избор на хард диск е отговора на въпроса : „За колко време назад искам да имам архив?“. За по-лесна ориентация можем да посочим като пример следното:

Четири камери за видеонаблюдение и ДВР рекордер, който ги записва 24ч в денонощието, 7 дни в седмица с 1000GBхард диск ще си осигурите записи за 22-28, а и повече дни назад във времето...

Надяваме се с тази макар и кратка статия да сме ви помогнали да се ориентирате по-лесно при избора си на камера и система за видеонаблюдение. Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси и коментари в коментарите под статията.

Не забравяйте да споделите статията ако я намирате за полезна и информативна!
 

0 Коментари за "Видеонаблюдение на кошери – как да изберем камери?"

Оставете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Въведете кода от полето: